Waarom EHBO
Het is feit dat zo’n 80% van de ongevallen in en om het huis gebeuren, dus niet op het werk of op de weg. U weet wel: “een ongeluk zit in het klein hoekje” en dat klopt. Zeg niet “dat gebeurt mij niet”, want dat zeiden degenen bij wie het wel gebeurd is waarschijnlijk ook….
In totaal 300.000 keer per jaar in Nederland moet er op een of andere manier EH verleend worden.
Moreel verplicht
We zijn dus eigenlijk aan ons gezin en de buurtjes moreel verplicht om te kunnen helpen in het geval er zich een ongeval(letje) voor doet. Stel u zich eens voor, tijdens de gordijnen ophangen, lamp verwisselen, klussen in de schuur komt iemand ten val of iemand verwondt zich aan het been en hoofd, iets meer dan een schaafwond en een bult. Op dat moment is het toch een geruststelling dat er iemand in de buurt is die kan helpen? U zelf helpen is dan vaak niet mogelijk, wel weet u, als u EH onderwijs heeft gevolgd, wat u beter niet kunt doen. U leert met de situatie omgaan, maar ook met andere, preventieve, ogen de zaak te overzien.
Niet zomaar iets
De cursus bestaat uit ongeveer 13 lesavonden van twee uur. Bij de cursus is “verbandleer en kleine ongevallen”, “reanimeren en bedienen van een AED” en “ehbo bij kinderen” inbegrepen. Tegenwoordig is dit volledig geïntegreerd in het diploma.
Natuurlijk moet u een examen doen, het is per slot van rekening niet zomaar iets, een EH-diploma. Niemand zit daar direct op te wachten, dat snappen wij ook wel. Maar laat dat feit op zich geen reden zijn om het niet te doen. Wij hebben een zeer hoog slagingspercentage! Ook “ik kan niet tegen bloed” mag geen reden zijn. Bij de meeste letsels is van hiervan geen sprake, zoals bijvoorbeeld bij een reanimatie, maar je weet wel hoe je het slachtoffer kunt helpen.
Iedereen kan het leren
Velen gingen u voor, ook met deze hierboven genoemde gedachten. Dus neem de beslissing en klik op deze link: Inschrijven beginnerscursus EHBO | EHBO Ossendrecht (ehbo-ossendrecht.nl) of ga in het menu naar “downloads” en we zien u op de volgende cursus (start altijd in de tweede week van januari). Iedereen kan het leren! Door de jaarlijkse herhalingslessen, oefeningen op locatie en steunverleningen (vrijblijvend) krijgt u ervaring en kunt u echte ongevalssituaties veel makkelijker handelen. Leren – durven – doen……..