Ik wil mezelf aan u voorstellen. Mijn naam is Emmy Averdieck en ben op de volgende manier in de EHBO terecht gekomen. In  1957 zijn wij, mijn man en ik, naar Hoogerheide verhuisd. Mijn man was  in Leiden bij het EHBO gebeuren betrokken en zou het graag op  bescheidener manier voortzetten. Zo is hij bij de EHBO vereniging Ossendrecht terechtgekomen. Ik ging met hem mee naar de gevorderden lessen want hij wilde zijn EHBO-diploma toch  behouden. Alleen thuis zitten vond ik maar niets dus ging ik maar mee  voor de gezelligheid. Na twee jaar vond ik het  toch wel nuttig om zelf ook een EHBO diploma te gaan halen. In mei 1960  haalde ik mijn EHBO-diploma en kort daarna ging mijn man EHBO-lessen  verzorgen. Hij zocht toen  een slachtoffer want dan kon hij beter les geven. Bij onze vereniging was het nog niet gebruikelijk om een echt  LOTUS slachtoffer te gebruiken want de vereniging was nog niet zo groot. Na een aantal jaren mocht er geen EHBO-les meer worden gegeven zonder een gediplomeerd LOTUS slachtoffer. Er  is toen aan diverse EHBO-ers gevraagd om aan zo’n cursus mee te doen. Er hadden zich drie personen gemeld. Ik zou de nieuwe cursisten  opvangen op de eerste avond, maar helaas er kwam niemand opdagen. Ik vond het erg vervelend voor de vereniging en voor mijn man en daarom heb ik het zelf maar gedaan. In 1974 slaagde ik en tot op de dag  vandaag heb ik er nog geen spijt van gehad.

Accepteren