Ronald Averdieck

Adres: Dennenlaan 37

PC + woonplaats: 4631 BE Hoogerheide

E-mail: r.averdieck@directra.eu

Mijn naam is Ronald Averdieck, getrouwd, vader van twee kinderen en zelfstandig ondernemer. Hoe ik met de EHBO in aanraking ben gekomen zal iedereen wel snappen denk ik als je dit leest. Als je vader en je moeder er veel tijd mee bezig zijn, wordt dit zogezegd met de paplepel ingegeven. Als klein ventje was ik thuis “slachtoffer” bij de lesvoorbereiding van mijn vader. Ik heb ondertussen zelf de rest van het gezin ook geïnfecteerd. Na eerst, via de scouting, Jeugd EHBO A en B te hebben gedaan, had ik op mijn zestiende het “grote” EHBO diploma. Het lesgeven vond ik ook interessant, en op aanraden van mijn vader ben ik voor EHBO kaderinstructeur gaan studeren. Op mijn 22ste haalde ik deze aantekening. Na mijn KVV-periode bij de Koninklijke Landmacht ben ik vaste docent geworden bij EHBO-Ossendrecht, tezamen met mijn vader. Nadat mijn vader te kennen had gegeven dat hij het tijd vond om de voorzittershamer aan een ander over te geven, heeft het bestuur gevraagd of ik dit wilde overnemen. Tja, wat moet je dan? Zodoende ben ik sinds 1993 de trotse voorzitter van deze mooie vereniging. Een vereniging die zo’n 150 leden (2017) telt, in zo’n relatief kleine dorpskern, is iets waar we ook wel trots op kunnen zijn. Met bijna 30 mensen achter de schermen is het voor mij een eer bij EHBO Ossendrecht voorzitter te mogen zijn!

Waarom EHBO? Heel simpel, via de EHBO leert een leek op een relatief makkelijke manier mensenlevens te redden. Dit behoeft verder geen toelichting, want wat is er kostbaarder dan een mensenleven?