Loes Jansen-Clarijs

PC en woonplaats: 4641 TC Ossendrecht

Emailadres: loesjansen67@kpnmail.nl

Hoi, ik ben Loes Jansen.

Er kwam een bestuursfunctie vrij en ik werd gepolst of ik misschien interesse had om in het bestuur te komen. Na overleg met het thuisfront heb ik mij kandidaat gesteld. Jullie kennen mij waarschijnlijk als Lotus-slachtoffer bij herhalingslessen en oefeningen. Net als Claudia heb ik in maart 2007 mijn EHBO diploma behaald. Bij de eerste herhalingsles kwam er een vraag om lotus slachtoffer te worden.Dit was niet tegen dovemansoren gezegd want meteen na deze les heb ik samen met Claudia meer informatie hierover gevraagd. We zochten naar een Lotuskring waar we nog konden instromen om lessen te volgen. Na enig zoekwerk kwamen we bij de Lotuskring Zeeland terecht, waar we ons gelijk thuis voelden. Twee jaar duurde deze opleiding en in april 2009 mochten we examen doen. Groot was de vreugde toen we slaagden omdat de cursus best pittig was.

Sindsdien ben ik lotus en speel hoofdzakelijk voor onze eigen EHBO vereniging, ook bij de beginnerscursus. Ik vind het leuk om te helpen bij de lessen, ziektebeelden of verwondingen zo realistisch mogelijk uit te beelden zodat cursisten een zo reëel mogelijk beeld krijgen en daardoor weten hoe ze moeten handelen als ze een werkelijk ongeval meemaken. Natuurlijk is ook belangrijk voor me dat de EHBO vereniging Ossendrecht een gezellige vereniging is waar het prettig samenwerken is met iedereen. Het is een leuke hobby en ik hoop dit nog jaren, met veel plezier, te mogen doen voor onze EHBO vereniging.

Groetjes Loes