Instructeur Henk

Henk Geers

Na een aantal jaren als cursuscommissielid te hebben meegedraaid kwam het moment dat Piet Averdieck, onze toenmalige instructeur voor de gevorderden, met mij een gesprek begon over het instructeur zijn, op dezelfde manier als het gesprek dat hij met mij voerde om bij de cursuscommissie te komen. Volgens hem was dit ook wel iets voor mij. Na hierover goed te hebben nagedacht, het is ook niet niks, heb ik besloten om deze opleiding te volgen. Eerst een toelatingsexamen doen en dan inschrijven voor de kaderopleiding. Deze opleiding was niet mis en duurde twee jaar. Die twee jaar heb ik heel weinig tijd gehad voor mezelf en mijn vrouw. Ik ben vele avonden in de weer geweest met de computer om de lesschema's in orde te krijgen die gevolgd moeten worden om een totale cursus te kunnen verzorgen.

Eind goed al goed, in 2003 ben ik bij onze vereniging begonnen met les geven. Ik heb mijn draai gevonden en samen met Ronald voor het volgend seizoen de lijn uitgezet. Op 18 mei 2004 heb ik het examen afgelegd voor BLS instructeur. In 2005 heb ik ook nog andere examens afgelegd met goed gevolg, n.l. EH bij kinderen, EH bij sportletsels en EH bij wandelletsels. Ik moet zeggen, het is een intensieve bezigheid waar tijdens het seizoen veel tijd in gaat zitten en dit dan combineren met de coördinatie Jeugd EHBO en een bestuursfunctie.

Buiten de lessen op de vereniging en op de bedrijven moet een instructeur ook nog zijn competentie tonen op de zogeheten kaderavonden. Dit zijn avonden waar de instructeurs van het zuidwesten van Brabant voor elkaar lessen verzorgen. Al met al geeft het wel voldoening om aan het einde van het seizoen vast te stellen dat alles weer vlot is verlopen.

Groetjes

Henk