Helma Michielsen-Huybrechts

Helma Michielsen-Huybrechts

Hoi, ik ben Helma Michielsen-Huybrechts. Ik ben getrouwd met Tom en wij hebben samen één zoon en dat is Nick. Ik ben in 1963 geboren in Geelong Australie. Mijn ouders zijn toen ik 5 jaar was teruggekomen naar Nederland. Mijn hobby's zijn handwerken en toneel. Ik speel al 25 jaar bij het Adolfine toneel. Daarnaast heb ik nog seizoensarbeid gedaan, appels plukken en asperges steken.

Daar is nu de EHBO en Lotus bij gekomen en dat vraagt veel vrije tijd, mijn andere hobby's zijn hierdoor op een lager pitje komen te staan.

Het was geen gemakkelijke opgave om het Lotus examen te volbrengen maar het is toch gelukt, het heeft veel (kunst)bloed, zweet en, ja zeker, ook tranen gekost. Ik had van te voren wel eens meegeholpen en vond het een kunst hoe Jos van Loon dat bij mij maakte. Hij zei toen, dat is nou echt iets voor jou, maar dat leek mij veel te moeilijk. Na een aantal keren te hebben mogen kijken bij Jos en mij werd gevraagd of ik de cursus wilde gaan volgen, heb ik de knoop doorgehakt en ben samen met José en Marc aan deze cursus begonnen. Ik heb hier geen spijt van want ik vind het erg leuk om te doen.

Ik hoop dat ik samen met jullie (toekomstige) EHBO-ers nog veel plezier kan maken en dingen leren op de lessen en de oefeningen. Binnen de vereniging ben ik lotus-coordinator. Dit houdt in dat ik aan de hand van de planning zorg dat de lotus-mensen aanwezig zijn en de details weten van wat er die avond van ze verwacht wordt.