Caravans

EHBO VERENIGING OSSENDRECHT

Caravans

 

Sinds 1997, op aandrang van Piet Averdieck, hebben we een caravan. Een centrale post bij steunverlening waar we verzamelen, droog en warm kunnen blijven, een kop koffie kunnen drinken en slachtoffers een goede en rustige behandeling kunnen geven. Het is een bekend fenomeen tijdens steunverleningen tezamen met onze enthousiaste hulpverleners. De caravan is functioneel ingericht voor zijn taak met een aparte “ behandelkamer”, AED, goede verlichting, verwarming, stromend water, koel/vriescombinatie, koffiezetapparaat en een werkplek voor de coördinator. Als we op de locatie geen stroom kunnen krijgen, dan hebben we onze eigen aggregaat. Ons hoor je niet klagen. Een feit is wel dat dit een goede uitstraling geeft, een markante “verbandpost” op locatie en een onderkomen voor de hulpverleners.

 

Onze eerste caravan, naar idee van Piet Averdieck. Hij vond dat dit een mooie aanvulling zou zijn in onze professionele hulpverlening. Hij had gelijk! De caravan is destijds voor 1000 gulden aangeschaft en deed dienst van 1997 t/m 2001.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste caravan was al oud en toch echt aan vervanging toe. We vonden de eerste op den duur ook wat “klein”. Deze caravan was zijn opvolger, geschonken door een lid. Hij stond laag op zijn wielen en dat gaf nogal wat problemen met de belading en de drempels. De caravan heeft dienst gedaan van 2002 tot 2009.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze nieuwe aanwinst! Een plaatje. Wederom was de andere weer aan vervanging toe, deze had immers het bouwjaar 1978. Mede door steun van het dorpsplatform in Ossendrecht hebben we deze caravan kunnen aanschaffen. De primeur was tijdens het WK veldrijden in 2009. Hier ziet u caravan 3 volledig operationeel, klaar voor de inzet tijdens een evenement.