Claudia Goosens

Claudia Goosens

Begin 2007 heb ik, samen met Loes, ons EHBO diploma gehaald. In september van dat zelfde jaar, gingen we op herhaling. Daar werd een oproep gedaan om Lotus-slachtoffer te worden. Na de les hebben we om informatie gevraagd. Onze interesse was meteen gewekt. We gingen een kijkje nemen bij de Lotuskring in Standaardbuiten. Jammer genoeg voor ons, was er te weinig animo om een nieuwe groep te starten. Balend achter de computer op zoek naar een andere Lotuskring. Na veel speur en bel werk kwamen we terecht bij Lotuskring Zeeland. De tweejarige Lotuscursus was al gestart. Na wat wikken en wegen van het plaatselijk bestuur, mochten we toch nog instromen. Even later tuften we over de Oesterdam richting de brandweerkazerne van St. Annaland, waar we de lessen volgen.

Om Lotus te worden, wordt van je vereist dat je beschikt over:

Een geldig EHBO diploma (Herhalings lessen blijven volgen), goede gezondheid, enig acteertalent, voldoende voorstellingsvermogen en een flinke dosis doorzettingsvermogen.

Om deze pittige cursus te kunnen volbrengen moesten we vaak thuis oefenen en regelmatig het cursus boek inkijken. Brooddeeg maken voor het grimmeren, acteren en grimmeren, gaat niet altijd even gemakkelijk, hierover kregen we wel eens commentaar. De cursusleidsters Sandra en Anjo hebben de gave om dit op een positieve manier te brengen. Zo leren we om te gaan met kritiek.

Op korte tijd hebben we het een en ander geleerd. Zoals het grimmeren van:

*1e graads brandwonden

*zaag- en snijwonden

*oog en neus letsel

*gesloten botbreuk onderbeen

*acteren (slachtoffer nabootsen)

Acteren is voor ons een makkie, dit doen we heel ons leven al (grapje). Als je een letsel gaat spelen moet je er zelf een verhaal bij bedenken. het is zeer moeilijk om je precies in te leven. We zijn er al achter dat je het best situaties uit het dagelijks leven, die voor je zelf erg herkenbaar zijn, moet gebruiken om geloofwaardig over te komen. Vaak komen we nog te lacherig over. Hier moet nog aan gewerkt worden. Een lange weg hebben we nog te gaan.

Sinds eind 2009 hebben wij ons aangesloten bij EHBO vereniging Ossendrecht als Lotus.