AED Alert

EHBO VERENIGING OSSENDRECHT

AED-alert heet tegenwoordig HartslagNu.

 

HartslagNu en Hartveilig Wonen zijn 2 oproepsystemen dat burgerhulpverleners via een bericht op de mobiele telefoon oproept om ter plaatse te gaan bij een mogelijke reanimatie. Een burgerhulpverlener kan vaak eerder dan de professionele zorg ter plaatse zijn en de reanimatie opstarten. De twee organisaties hebben in november 2017 besloten om te gaan samenwerken onder de naam HartslagNu. Er is straks een database van 170.000 vrijwilligers en ruim 12.000 AED's in heel Nederland

 

Ook een geregistreerde AED kan door een burgerhulpverlener worden opgehaald en ingezet bij een mogelijke circulatiestilstand.

HartslagNu is onderdeel van Ambulancezorg Nederland (AZN).

 

Via de Meldkamer Ambulancezorg (MKA) wordt de oproep uitgestuurd.

 

Iedereen die een hartstilstand krijgt is gebaat bij snelle hulp. Hoe eerder er gereanimeerd en gedefibrilleerd wordt des te beter. Tegenwoordig zijn op vele plaatsen in Nederland publieke AED's beschikbaar maar slecht weinig mensen weten waar deze toestellen hangen. Dit zou kunnen betekenen dat iemand niet of niet tijdig gedefibrilleerd wordt terwijl er wel een AED in de buurt is.

 

Klik hier om te zien waar in gemeente Woensdrecht de AED's hangen.

 

Uzelf aanmelden als deelnemer

Wanneer u zichzelf wilt aanmelden als deelnemer aan het burgerhulpverleningsproject dient u zich in te schrijven op http://www.hartslagnu.nl/. U kunt zich aanmelden als Reanimator/AED-bediener of als AED-Beheerder.

 

Kijk voor meer info op Hartslagnu.nl.